Projectes

Fins que no l'has acabat, un llibre o un tuit no és res de res. I treballo en diversos projectes alhora, com feia Rodoreda i molts d'altres. Descansar és canviar de feina.

Sí, és clar que hi ha una novel·la en curs

Hi estic treballant des del 2012. És una novel·la basada en fets reals, essencialment biogràfica, una "Love Story" que es desenrotlla a la Kabília, Algèria, a l'illa de Lampedusa, també a Itàlia i Catalunya. Amb el rerafons històric de les primaveres àrabs, la caiguda de Ben Alí a Tunis i el recorregut de les barques de la mort a través de la Mediterrània. És una obra llarga, un autèntic problema literari del que m'estimo més no donar gaire detalls. Vull acabar aquesta novel·la l'abans possible, perquè ja ha esdevingut una necessitat vital.

Defensa d'una assassina

No, no coneixia Angela Dobrowolski fins que vaig sentir per la televisió que el seu ex marit, Josep Maria Mainat, l'acusava d'haver-lo intentat assassinar. La versió pública del famós component de "La Trinca" em va fer immediatament desconfiar. Aquesta és una crònica periodística i literària sobre el poder de les mentides, sobre el submón de la televisió, les drogues, la fama, els diners i la indignitat humana.

Diccionari Galves de Literatura

Negre: la paraula ve segurament ve del francès "nègre". És el que escriu textos per a una altra persona, que els signa a canvi de diners o de favors. Jo mateix he estat, fins ara, un negre molt discret i he escrit documents, llibres sencers, per suplir la vanitat literària d'altres persones, és per això que puc assenyalar, una mica, com funciona el món de les lletres...

Crònica de la independència de Catalunya

La col·lecció d'articles polítics i de cròniques periodístiques que he publicat als mitjans durant els darrers deu anys, sempre amb una voluntat d'estil i de perspectiva històrica, em permeten compondre aquest nou llibre. Un llibre que podria ser, per fer-me entendre, "El quadern gris" de la nostra independència, sense que calgui ser Josep Pla per escriure'l, però si més no, sí que cal ser un lector seu i ben despert, per enllestir-lo. No hi ha tema literari més agraït i alhora més difícil, que el de la llibertat d'un poble. Aquí la literatura s'elabora a remolc de la més recentíssima història.